مزاج شناسی

مزاج شناسی

مزاج شناسی یکی از پایه های مهم طب سنتی به ویژه در ایران است چهار مزاج اصلی وجود دارد و هر کس نسبت به ژنتیک ،محیط زندگی ،تغذیه و روحیه اش یکی از این مزاج ها یا ترکیبی از آن هارو دارد.

مزاج ها در طب سنتی 

انسان ها از نظر طبیعت و ساختار بدنی به چهار مزاج اصلی تقسیم میشنود:

  1. صفراوی(گرم و خشک)
  2. دموی(گرم و تر)
  3. سوداوی (سرد و خشک)
  4. بلغمی(سرد و تر)
مزاج صفراوی (گرم و خشک)
  • خصوصیات جسمی: پوست متمایل به زردی،بدن لاغر و خشک، رگ ها و عضلات برجسته
  • خصوصیات روحی: پر انرژی، عجول ، پر حرارت ،زود عصبانی میشوند ولی  زود هم ارام میشنود
  • علائم شایع:خواب زیاد ،هضم کند ،اضافه وزن ،ابریزش بینی 
  • توصیه ها: غذاهای خنک مثل کاهو ، خیار، آلو، هندوانه و… بخورند .از غذاهای خیلی تند و سرخ کردنی پرهیز کنند.
مزاج سوداوی: (سرد و خشک)
  • خصوصیات جسمی:پوست تیره یا گندمگون ، بدن لاغرف استخوان بندی ریز.
  • خصوصیات روحی :اهل فکر ، دقیق، آینده نگر ، کمی وسواسی .
  • علائم شایع : یبوست، اضطراب، فکر زیاد، بی خوابی .
  • توصیه ها: غذاهای گرم و تر مثل آَ ، خورشت های آبدار، مغز ها و عسل براشون خوبه ، باید از غذاهای خشک و خیلی شور دوری کنند .
مزاج دموی (گرم و تر)
  • خصوصیات جسمی : پوست سرخگون ، بدن درشت و پرگوشت، موهای پرپشت 
  • خصوصیات روحی: خوش اخلاق ، اجتماعی، شوخ ظبع ، گاهی پرحرف 
  • علائم شایع: تمایل به خواب زیاد ، پرخوری، نشاط بالا
  • توصیه ها: ورزش منظم خیلی براشون لازمه ، باید مصرف گوشت قرمز و شیرینی جات رو کم کنند وغذاهای سبک و خنک مثل انار و سبزیجات و ماهی مصرف کنند.
مزاج بلغمی (سرد و خشک)
  • خصوصیات جسمی: پوست روشن و سفید ، بدن پر و نرم ، موهای کم پشت.
  • خصوصیات روحی: آرام ، صبور، کمی تنبل، گاهی فراموش کار.
  • علائم شایع : خواب زیاد، هضم کند ، اضافه وزن ، ابریزش بینی .
  • توصیه ها: غذاهای گرم مثل زنجبیل ، عسل ، دارچین ، گوشت گوسفند براشون مناسبه ، و باید از لبنیات زیاد و غذاهای سرد مثل دوغ و ماست پرهیز کنند.
مزاج شناسی
1 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

پاسخ دادن به یک نویسنده دیدگاه وردپرس لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *